Paasgeschenk en belastingen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Paasgeschenk en belastingen

Mag u als werkgever belastingvrij een paasei aan uw werknemer geven? Nee, dat mag niet, tenzij ... Sinds 2015 is de werkkostenregeling voor alle werkgevers verplicht. Elke verstrekking aan uw collega's / personeel is hiermee in principe loon uit dienstbetrekking. De waarde van "het paasei" moet u derhalve als loon zien.

Fiscale behandeling van een paasei

U kunt het paasei onderbrengen in de vrije ruimte, deze wordt dan langzaam opgesnoept. Het paasei wordt dan aangewezen als geschenk onder de eindheffing. Het paasei van € 15 kunt u dus onderbrengen in de vrije ruimte, de werknemer merkt hier dan dus niets van. Als uitzendkrachten ook een paasei krijgen, moet u over de waarde 45% eindheffing afdragen. Dit moet u ook aan de uitzendkrachten laten weten.

Paaseieren op kantoor

Als u een schaaltje op kantoor zet met hierin paaseieren voor iedereen, dus voor personeel, de schoonmaker, uw relaties, etc., dan zijn dit zakelijke kosten en heeft dit geen effect op de loonbelasting en / of de werkkostenregeling. Binnen de werkkostenregeling geldt dan dat er sprake is van een zogenaamde nihil-waardering.


Paasgeschenk en belastingen

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte