Spaarloon via werkgever

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-09-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Spaarloon via werkgever

Belastingtip 2011: spaar nog even bij uw werkgever!

Spaarloon wordt meestal bij een bank opgebouwd. Als u nog even snel van de spaarloonregeling in 2011 gebruik wilt maken (ruim € 600 sparen van uw bruto loon en volgend jaar netto € 600 opnemen), moet u een bankrekening openen. De banken zijn niet enthousiast en weigeren soms medewerking. U kunt ook sparen bij uw werkgever, dit werkt sneller!

Voordeel spaarloon

U spaart € 613 van uw bruto loon en neemt dit bedrag begin 2012 netto weer op. U voorkomt onder meer 35% loonheffing en soms meer. Uw werkgever moet hier wel medewerking aan verlenen, hij moet wel 25% eindheffing betalen.

Hoe werkt het?

De werkgever opent een aparte bankrekening bij zijn huisbankier en hierop wordt het spaarloon van alle werknemers gestort. Er moet ook een overeenkomst worden opgesteld, deze kunt u opvragen bij uw bank. Op een aparte grootboekkaart worden de stortingen en opnamen geadministreerd. De regeling is opgenomen in artikel 15 van de uitvoeringsregeling werknemersspaarregelingen, dit voor de liefhebber.


Spaarloon via werkgever

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte