Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
7 + 2 =

Spaarloonregeling

De spaarloonregeling maakt het mogelijk om jaarlijks € 613 van uw bruto salaris te sparen. De spaarloonregeling wordt per 2012 afgeschaft. De ingelegde gelden blijven nog even geblokkeerd en kunnen in z'n geheel in 2012 worden opgenomen. U kunt er ook voor kiezen om het spaarloon nog 4 jaar te laten staan, voordeel hiervan is dat u een extra vrijstelling in box 3 krijgt (veelal geen heffing), het geld komt dan in 2015 vrij.

Belastingtip

Stort in 2011 nog één keer voor uw spaarloonregeling. Dit geld kunt u in 2012 belastingvrij opnemen. Voordeel voor de werknemer is minimaal 35%.

Spaarloonregeling

De werknemer kan belastingvrij € 613 per jaar sparen van zijn bruto salaris, voor de werknemer is dit altijd voordelig. De werkgever moet 25% loonheffing (eindheffing) betalen over het gespaarde bedrag. Deze voorheffing raakt de werknemer niet. Na afloop van de blokkeringstermijn van 4 jaar mag het geld belastingvrij worden opgenomen.

Vereisten spaarloonregeling

De spaarloonregeling kent een aantal vereisten:

  1. De werknemer moet op 1 januari in dienstbetrekking zijn bij de werkgever.
  2. De werkgever moet 25% eindheffing over de inleg betalen.
  3. Deblokkkering mag plaatsvinden voor diverse opnamen, zoals lijfrente, eigen onderneming, kinderopvang, eigen woning, etc.
  4. Tenminste 75% van de werknemers moet gebruik kunnen maken van de regeling, of ze ook meedoen is niet interessant.
  5. De DGA kan niet alleen voor zichzelf meedoen.


meer informatie over Spaarloonregeling

Samengevat:

>
>
>
>