Spaarloonregeling

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-09-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Spaarloonregeling

De spaarloonregeling maakt het mogelijk om jaarlijks € 613 van uw bruto salaris te sparen. De spaarloonregeling wordt per 2012 afgeschaft. De ingelegde gelden blijven nog even geblokkeerd en kunnen in z'n geheel in 2012 worden opgenomen. U kunt er ook voor kiezen om het spaarloon nog 4 jaar te laten staan, voordeel hiervan is dat u een extra vrijstelling in box 3 krijgt (veelal geen heffing), het geld komt dan in 2015 vrij.

Belastingtip

Stort in 2011 nog één keer voor uw spaarloonregeling. Dit geld kunt u in 2012 belastingvrij opnemen. Voordeel voor de werknemer is minimaal 35%.

Spaarloonregeling

De werknemer kan belastingvrij € 613 per jaar sparen van zijn bruto salaris, voor de werknemer is dit altijd voordelig. De werkgever moet 25% loonheffing (eindheffing) betalen over het gespaarde bedrag. Deze voorheffing raakt de werknemer niet. Na afloop van de blokkeringstermijn van 4 jaar mag het geld belastingvrij worden opgenomen.

Vereisten spaarloonregeling

De spaarloonregeling kent een aantal vereisten:

  1. De werknemer moet op 1 januari in dienstbetrekking zijn bij de werkgever.
  2. De werkgever moet 25% eindheffing over de inleg betalen.
  3. Deblokkkering mag plaatsvinden voor diverse opnamen, zoals lijfrente, eigen onderneming, kinderopvang, eigen woning, etc.
  4. Tenminste 75% van de werknemers moet gebruik kunnen maken van de regeling, of ze ook meedoen is niet interessant.
  5. De DGA kan niet alleen voor zichzelf meedoen.


Spaarloonregeling 2011

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte