Op zoek naar belastingbesparingen binnen uw bedrijf?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Modellen

Deze pagina is aangemaakt op: 07-03-2012 14:41. Laatst gewijzigd op: 08-01-2015 14:50.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Kinderen en belastingen

Minderjarige kinderen met een eigen inkomen moeten zelf dit inkomen opgeven aan de Belastingdienst. Let erop dat uw zoon of dochter niet onbeperkt mag bijverdienen. Voor de kinderbijslag ligt de jaarlijkse grens ruwweg op € 4.000 (€ 1.240 per kwartaal) en voor de studiefinanciering op € 13.000.

Studenten met een bijbaantje krijgen vrijwel altijd geld terug van de Belastingdienst. Uit onderzoek blijkt dat ruim 200.000 studenten geen aangifte doen, terwijl vrijwel elke student met een bijbaan geld terugkrijgt. De gemiddelde teruggave bedraagt al snel € 300. Volgens de Belastingdienst laten studenten ruim € 60 miljoen liggen.

Hoe doet een student aangifte?

Eigenlijk is het heel simpel: download het programma op de site van de Belastingdienst en constateer dat de meeste gegevens al zijn ingevuld. Uit de berekening volgt dan of u geld terugkrijgt. Als dit het geval is, kunt u de aangifte digitaal versturen.

Belastingtips voor studenten

In sommige gevallen mag uw zoon of dochter zelf studiekosten of ziektekosten aftrekken van zijn of haar inkomen. Op deze site kunt u hierover diverse tips vinden.

Vermogen

De bankrekeningen van uw minderjarige kinderen moet u, als ouders, zelf opnemen in uw aangifte Inkomstenbelasting. Per kind heeft u recht op een extra vrijstelling van € 2.762, deze vrijstelling komt in 2012 te vervallen.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice