Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 02-04-2015 11:18. Laatst gewijzigd op: 17-02-2016 14:16.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Paasgeschenk en belastingen

Mag u als werkgever belastingvrij een paasei aan uw werknemer geven? Nee, dat mag niet, tenzij ... Sinds 2015 is de werkkostenregeling voor alle werkgevers verplicht. Elke verstrekking aan uw collega's / personeel is hiermee in principe loon uit dienstbetrekking. De waarde van "het paasei" moet u derhalve als loon zien.

Fiscale behandeling van een paasei

U kunt het paasei onderbrengen in de vrije ruimte, deze wordt dan langzaam opgesnoept. Het paasei wordt dan aangewezen als geschenk onder de eindheffing. Het paasei van € 15 kunt u dus onderbrengen in de vrije ruimte, de werknemer merkt hier dan dus niets van. Als uitzendkrachten ook een paasei krijgen, moet u over de waarde 45% eindheffing afdragen. Dit moet u ook aan de uitzendkrachten laten weten.

Paaseieren op kantoor

Als u een schaaltje op kantoor zet met hierin paaseieren voor iedereen, dus voor personeel, de schoonmaker, uw relaties, etc., dan zijn dit zakelijke kosten en heeft dit geen effect op de loonbelasting en / of de werkkostenregeling. Binnen de werkkostenregeling geldt dan dat er sprake is van een zogenaamde nihil-waardering.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice