Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
10 + 1 =

Onderneming in buitenland

Een onderneming staken in Nederland en opstarten in het buitenland kan soms met fiscale faciliteiten. In de praktijk kwam dit vaak voor in de agrarische sector. Normaal rekent u af in Nederland en begint u in het buitenland. De meeste ondernemers willen echter graag alle winst / geld behouden om te investeren in het buitenland. In dit artikel een paar oplossingen uit de praktijk.

Stakingslijfrente en emigratie

De winst die u bij de staking van uw bedrijf maakt, kunt u onderbrengen in een zogenaamde stakingslijfrente, dit kan bij een bank of bij een verzekeraar. De aankoop kan worden gefinancierd en uit de lijfrente-ontvangsten wordt de rente en aflossing voldaan. Het voordeel is dat de lijfrente-uitkeringen meestal in het nieuwe woonland worden belast  en de heffing hier soms lager is. De lijfrente mag formeel niet als zekerheid dienen voor de schuld, een extra zekerheid of familiare ondersteuning is dan gewenst.

Inbreng in de B.V.

Zeg, zo'n 5 jaar vóór uw emigratie wordt uw eenmanszaak, VOF of maatschap omgezet in een B.V. De herinvesteringsreserve kan ook worden gebruikt voor de nieuwe onderneming in het buitenland.

Bron

Hoge Raad 19 maart 2010, geruisloze inbreng in 1998 en verplaatsing naar buitenland in 2000, geen staking als onderneming in wezen gelijk blijft.


meer informatie over Onderneming in buitenland

Samengevat:

>
>
>
>