Opvolgingsplan familiebedrijf

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
21-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Opvolgingsplan familiebedrijf

U bent met uw bedrijf bezig en ineens krijgt u een ernstige ziekte of ongeval. Wat dan? Meer dan 60% van de bedrijven heeft hier niks voor geregeld. Ongeveer 30% van de bedrijven krijgt wel eens met een noodsituatie te maken. Het gaat dus vaak mis in Nederland.

Maak dus nu een opvolgingsplan of noodplan familiebedrijf. Het kost u een paar uur, maar dan zijn er wel veel onzekerheden weggenomen en er is duidelijkheid over uw situatie.

Wat moet er worden geregeld in een opvolgingsplan?

Een aantal antwoorden die moeten worden gegeven zijn:

  1. Wie heeft de leiding in uw bedrijf als u iets zou overkomen?
  2. Hoe worden de taken verdeeld?
  3. Is een commissaris nodig die nu moet worden aangesteld?
  4. Welke positie neemt uw echtgenoot in?
  5. Moeten klanten worden geïnformeerd?

Tijdens een gesprek brengt één van onze fiscaal juristen met u in kaart wat de verdere specifieke aandachtspunten binnen uw bedrijf zijn. Naast de zakelijke aspecten wordt er hierbij ook gekeken naar de gevolgen binnen uw gezin of familie. In voorkomende gevallen wordt er ook met uw partner, aandeelhouder en kinderen gesproken. 

Uiteindelijk wordt er een plan opgesteld dat u uit de lade kunt halen als het misgaat of mis zou gaan.  


Opvolgingsplan familiebedrijf

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte