Emigratie stamrecht B.V.

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
21-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Emigratie stamrecht B.V.

U wordt ontslagen en krijgt nog een zak met geld mee. Nadat u de financiële tegemoetkoming heeft ontvangen, moet u gaan beoordelen hoe u deze gaat gebruiken. Er zijn meerdere mogelijkheden:

  1. direct afrekenen;
  2. afstorten bij verzekeraar;
  3. bancaire lijfrente;
  4. stamrecht B.V.

Meestal is ad 3 financieel het voordeligst. Bij een emigratie is het meestal verstandig om voor een stamrecht B.V. te kiezen. U kunt het geld deels gebruiken voor de aankoop van de woning in het buitenland en tevens wordt de heffing over het stamrecht toegewezen aan uw nieuwe woonland. De heffing aldaar kan soms beperkt of nihil zijn, bijvoorbeeld in Spanje, Malta of Portugal.

Emigratie en stamrecht

De periodieke uitkering is soms belast in het woonland. Welk land mag heffen, staat opgenomen in het belastingverdrag met dit land. Stamrecht wordt gezien als loon uit vroegere dienstbetrekking. In vele verdragen heeft Nederland het heffingsrecht. Dit is anders als een deel van het stamrecht betrekking heeft op gemist pensioen. Voor dit deel mag het buitenland heffen. Dit kan een belastingbesparing opleveren als het buitenland een lager belastingtarief zou heffen.

Raadpleeg een adviseur omdat dit werk is voor specialisten. Vaak is het maken van een afspraak met de Belastingdienst wenselijk. Maak een afspraak met één van onze adviseurs.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte