Oversluiten hypotheek en aftrekbare kosten

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Oversluiten hypotheek en aftrekbare kosten

"Ik heb mijn aflossingsvrije hypotheek bij de ING overgesloten naar een Nationale Nederlanden bankspaarhypotheek. Op de jaaropgave van de ING stonden kosten voor 'vergoeding wegens vervroegde aflossing' en bij overige kosten stond 'adm. kst. oversluiting'. Zijn dit aftrekbare kosten?"

Antwoord

Alle kosten met betrekking tot de financiering van de eigen woning zijn aftrekbaar. Dit betekent dat in uw geval ook de kosten bij het oversluiten van een hypotheek aftrekbaar zijn. Dus zowel de vergoeding wegens vervroegde aflossing als de administratieve kosten zijn aftrekbaar.

Voor een overzicht van alle aftrekbare kosten inzake uw hypotheek kunt u dit artikel lezen.

Oversluiten hypotheek en aftrekbare kosten

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>
>

Belastingaangifte