Tweede woning in box 1

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
05-01-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Tweede woning in box 1

"Ik verhuur mijn tweede woning. Is de huur nu belast in box 1 als ik het beheer zelf doe en de woning meestal wordt verhuurd aan derden?"

Antwoord

Als u zelf verder niet veel werkzaamheden aan de woning verricht, worden de inkomsten belast in box 3. Als de activiteiten normaal vermogensbeheer te buiten gaan, zijn de inkomsten belast in box 1 als overige werkzaamheden of wellicht zelfs als onderneming. Als u het onderhoud zou uitbesteden, is hier zelden sprake van. De grens tussen box 1 en box 3 is een grijs gebied.


Meer weten van tweede woning in box 1

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>
>

Belastingaangifte