Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Voornaam en achternaam *
Bedrijfsnaam
Uw woonplaats
Telefoon *

Rangorderegeling belastingen

De belastingheffing in Nederland wordt over 3 boxen verdeeld. Om te voorkomen dat bepaalde inkomsten in meerdere boxen worden belast, is er een rangorderegeling. De volgorde om inkomsten te belasten is dwingend in de wet opgenomen. Als een inkomens- of vermogensbestanddeel in meer boxen zou kunnen worden belast, moet deze worden opgenomen in de eerst aangewezen box.

De eigen woning zou bijvoorbeeld kunnen worden opgenomen in box 1 en box 3. De rangorderegeling zorgt ervoor dat de eigen woning moet worden opgenomen in box 1. Hiermee kan de woning niet meer in box 3 worden belast.


Aangifte door expert vanaf € 75 !

Vraag offerte voor aangifte bij u thuis

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

>
>
>
>