Belastingvrij schenken aan kinderen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
21-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Belastingvrij schenken aan kinderen

"De schenking van ouders aan kinderen is per jaar € 5.000. Dit geldt hun hele leven lang? Mag ik mijn kinderen elk jaar vanaf 0 tot zeg maar 50 jaar belastingvrij schenken?"

Antwoord

U kunt kinderen elk jaar dat u beiden (ouder en kind) leeft, € 5.229 (cijfer 2014) per jaar belastingvrij schenken. Houd er wel rekening mee dat, zolang het kind minderjarig is, de bezittingen van het kind toegerekend worden aan de ouders. Het kind kan gedurende de eerste 18 jaar dus met die schenkingen een mooi vermogen opbouwen. Dbox 3 heffing over dit vermogen moet gedurende die 18 jaar wel door de ouders betaald worden.
Verder zijn er voor schenkingen aan kinderen tussen de 18 en 35 jaar oud ook nog een aantal mogelijkheden het jaarlijkse bedrag eenmalig te verhogen, tot maximaal € 52.281. Lees hiervoor dit artikel.

Meer weten van belastingvrij schenken kinderen

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>
>

Belastingaangifte