Afschaffing aftrek kinderalimentatie

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Afschaffing aftrek kinderalimentatie

Gescheiden ouders die kinderalimentatie betalen kunnen vanaf 2015 een deel van de betaalde kinderalimentatie niet meer aftrekken.

Onderhoudskosten kinderen en belastingen

Gescheiden ouders die kinderalimentatie betaalden en geen kinderbijslag ontvingen konden een deel van de betaalde kinderalimentatie aftrekken van hun inkomen. Deze aftrek is per 2015 komen te vervallen.

Lagere kinderalimentatie per 2015

De ouders zullen met elkaar in overleg moeten omdat de kinderalimentatie in veel gevallen per 2015 lager moet worden vastgesteld. Voor een herrekening moet u uiteindelijk naar de rechter. Door deze wetswijziging zullen er veel procedures en ruzies kunnen ontstaan (tussen de gescheiden ouders).


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte