Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
4 + 9 =

Auto of scooter van de zaak

Als u een auto van de zaak rijdt, moet u meestal 25% van de cataloguswaarde als bijtelling voor privégebruik aangeven. Voor milieuvriendelijke auto’s is dit percentage lager (0%, 14% of 20%). Bij een vliegtuig, helikopter, paard, motor of scooter die u van de zaak krijgt, bent u dit niet verplicht.

Lagere bijtelling auto van de zaak

De bijtelling kunt u voorkomen via een kilometeradministratie. Hieruit moet dan volgen dat u minder dan 500 kilometer privé met de auto heeft gereden, ook in 2013 blijft dit zo. In mijn praktijk zie ik nog een aantal mogelijkheden voorbijkomen om uw bijtelling te beperken. De belangrijkste zijn: oldtimer van de zaak, auto op grijs kenteken of auto op buitenlands kenteken.

Scooter of motor van de zaak

Met een scooter of motor van de zaak slalomt u keurig door de fiscale regelgeving. De scooter wordt voor korte ritten en boodschappen door uw secretaresse gebruikt en ook door uw dochter die af en toe voor u werkt. U mag uw dochter hiervoor belonen, tot zo’n € 5.000 is de beloning belastingvrij en heeft u geen problemen met de kinderbijslag of studiefinanciering. U krijgt als bonus de omzetbelasting op de aankoop terug en heeft recht op investeringsaftrek.


meer informatie over Auto of scooter van de zaak

Samengevat:

>
>
>
>