Hoe word ik ondernemer?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Hoe word ik ondernemer?

Veel mensen worden ontslagen of zitten niet lekker op hun werkplek. Ondernemer worden is soms een leuke optie. Hoe werkt het? In dit artikel de eerste dag van het ondernemerschap.

Ondernemingsplan

Maak een duidelijk plan voor uw bedrijf en bedenk een goede naam. Omschrijf goed en zorgvuldig wat u wilt en wat u zo bijzonder maakt. Komt u er niet uit, vraag dan eens een voorbeeld bij de Kamer van Koophandel.

De rechtsvorm

Heeft u (of uw partner) vermogen, dan is het te overwegen om huwelijkse voorwaarden op te stellen (kosten € 500) of een B.V. op te richten (kosten € 400). Via een eenmanszaak uw bedrijf opstarten is tot een winst van € 70.000 fiscaal voordeliger, maar kent ook meer risico’s. Steeds meer ZZP’ers kiezen daarom voor de Flex B.V. die sinds 2012 nieuw in ons wetboek is opgenomen.

Bezoek de KvK

Breng een bezoek aan de Kamer van Koophandel. Ze helpen u graag bij de inschrijving in het handelsregister en het activeren van uw onderneming bij de Belastingdienst. Met deze informatie kunt u vervolgens naar uw bank om een bankrekening te openen. Plan daarna een afspraak bij een verzekeringsadviseur om uw aansprakelijkheid, ziekte en risico’s met hem te bespreken.

Financiering

U kunt met een goed ondernemingsplan nog steeds naar uw bank. Lukt dit niet, dan kunt u eventueel een aanvraag indienen bij Qredits (kredieten tot € 50.000).

Fiscale vragen

U kunt via belastingtips.nl gratis uw vragen stellen of een afspraak inplannen met een belastingadviseur / fiscaal jurist.


Meer weten van ondernemer worden

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte