Berekening BPM 2010

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
12-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Berekening BPM 2010

De afschrijvingsmethode voor de BPM zal per 1 mei 2010 veranderen. Vanaf dat moment wordt er voor de BPM uitgegaan van de werkelijke inkoopwaarde van de auto. Dit komt door een uitspraak van de Hoge Raad.

De inkoopwaarde in nieuwstaat is de inkoopwaarde direct nadat het motorrijtuig (meestal auto) is geleverd aan degene die de auto op zijn naam zet.

Berekening waarde auto

In de praktijk is de inkoopwaarde in nieuwstaat zelden of nooit bekend. In de uitvoeringsregeling BPM staan daarom regels om de inkoopwaarde in nieuwstaat te berekenen. De formule is als volgt:

Inkoopwaarde in nieuwstaat = (consumentenprijs minus € 500) x 0.88.

U bent vrij om de inkoopwaarde in nieuwstaat op een andere manier te berekeken. U moet dit dan wel motiveren.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte