Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
5 + 10 =

Digitaal aangifte doen in 2016

U kunt op verschillende manieren aangifte doen. De meest gekozen opties zijn:

  1. Papieren aangifte.
  2. Digitaal aangifte doen.
  3. Digitaal aangifte laten doen.
  4. De vooraf ingevulde aangifte aanvullen.

Papieren aangifte

De papieren aangifte (P-formulier) moet u aanvragen bij de Belastingtelefoon (0800-0543).

Digitaal aangifte doen

Particulieren dienen int te loggen op de site van de Belastingdienst. Via deze inlog kunt u zelf - online - aangifte doen.

Ondernemers kunnen inloggen op het beveiligde deel op de site van de Belastingdienst. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen van de Belastingdienst. Via dit deel kunt u een aangifteprogramma downloaden. U kunt het vervolgens offline invullen en digitaal verzenden. De Belastingdienst zal u een bevestigingsmail sturen, zodat u weet dat de aangifte is ontvangen.

U kunt de aangifte ook invullen met een commercieel programma van bijvoorbeeld Elsevier of Kluwer. U moet dan wel een jaarrekening hebben en deze invullen / versturen. Verzending gaat door middel van een digitale ondertekening met een pincode.

Digitaal aangifte laten doen

U kunt de aangifte ook laten verzorgen door een administratiekantoor, accountant of fiscaal jurist. Zij hebben meestal een uitstelregeling, waardoor u de aangifte later kunt doen. Zij zullen veelal gebruik maken van een commercieel programma om uw aangifte in te vullen.

De vooraf ingevulde aangifte aanvullen

De vooraf aangifte staat vanaf 1 maart gereed. U kunt deze downloaden via de site van de Belastingdienst. Bepaalde inkomens en vermogens zijn reeds ingevuld, dit zal u tijd en werk besparen. U moet wel alle ingevulde gegevens goed controleren en eventueel verbeteren of aanvullen.


Meer weten van digitaal aangifte doen


>
>
>
>