Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-09-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Termijnen en uitstel aangifte

De hoofdregel is dat u uw aangifte moet indienen vóór 1 april van het jaar dat volgt op het aangiftejaar. De aangifte inkomstenbelasting 2020 moet dus binnen zijn bij de Belastingdienst vóór 1 april 2021. Verwacht u een teruggave, dan is het verstandig om de aangifte inkomstenbelasting 2020 in te leveren vóór 1 april 2021, hierdoor krijgt u uw teruggave namelijk vóór 1 juli 2021 op uw bankrekening. Voor sommige particulieren of ondernemers is dit te snel, u moet dan uitstel voor het indienen van de aangifte vragen.

Uitstel aangifte

U kunt via de site, telefonisch of via een brief uitstel voor het indienen van de aangifte vragen bij de Belastingdienst. Zonder opgave van reden krijgt u 5 maanden uitstel, derhalve tot 1 september 2021. Via uw accountant of fiscaal jurist krijgt u zelfs uitstel tot 1 mei 2022. Uw adviseur moet dan wel over een zogenaamd beconnummer beschikken.

Geen aangifte doen

Als u niets doet, stuurt de Belastingdienst u (meestal in juli) een aanmaning om uw aangifte alsnog te doen. U krijgt dan nog 10 werkdagen de tijd om uw aangifte in te vullen. Doet u dan nog geen aangifte, dan kan de Belastingdienst u een ambtshalve aanslag opleggen, meestal met een boete. De bewijslast wordt dan omgekeerd, u moet bewijzen dat de Belastingdienst u een te hoge aanslag heeft opgelegd. Conclusie: vraag tijdig uitstel!


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte