Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
9 + 3 =

Termijnen en uitstel aangifte

De hoofdregel is dat u uw aangifte moet indienen vóór 1 april van het jaar dat volgt op het aangiftejaar. De aangifte inkomstenbelasting 2015 moet dus binnen zijn bij de Belastingdienst vóór 1 april 2016. Verwacht u een teruggave dan is het verstandig om de aangifte inkomstenbelasting 2015 in te leveren voor 1 april 2016, hierdoor krijgt u uw teruggave namelijk voor 1 juli 2016 op uw bankrekening. Voor sommige particulieren of ondernemers is dit te snel, u moet dan uitstel vragen.

Uitstel aangifte

U kunt via de site, telefonisch of via een brief uitstel vragen bij de Belastingdienst. Zonder opgave van reden krijgt u 5 maanden uitstel, derhalve tot 1 september 2016. Via uw accountant of fiscaal jurist krijgt u zelfs uitstel tot 1 mei 2017. Uw adviseur moet dan wel over een zogenaamd beconnummer beschikken.

Geen aangifte doen

Als u niets doet, stuurt de Belastingdienst u (meestal in juli) een aanmaning om uw aangifte alsnog te doen. U krijgt dan nog 10 werkdagen de tijd om uw aangifte in te vullen. Doet u dan nog geen geen aangifte, dan kan de Belastingdienst u een ambtshalve aangifte opleggen, meestal met een boete. De bewijslast wordt dan omgekeerd, u moet bewijzen dat de Belastingdienst u een te hoge aanslag heeft opgelegd. Conclusie: vraag tijdig uitstel.


>
>
>
>