Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 75. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Voornaam en achternaam *
Bedrijfsnaam
Uw woonplaats
Telefoon *

Termijnen en uitstel aangifte

De hoofdregel is dat u uw aangifte moet indienen vóór 1 april van het jaar dat volgt op het aangiftejaar. De aangifte inkomstenbelasting 2020 moet dus binnen zijn bij de Belastingdienst vóór 1 april 2021. Verwacht u een teruggave dan is het verstandig om de aangifte inkomstenbelasting 2020 in te leveren voor 1 april 2021, hierdoor krijgt u uw teruggave namelijk voor 1 juli 2021 op uw bankrekening. Voor sommige particulieren of ondernemers is dit te snel, u moet dan uitstel vragen.

Uitstel aangifte

U kunt via de site, telefonisch of via een brief uitstel vragen bij de Belastingdienst. Zonder opgave van reden krijgt u 5 maanden uitstel, derhalve tot 1 september 2021. Via uw accountant of fiscaal jurist krijgt u zelfs uitstel tot 1 mei 2022. Uw adviseur moet dan wel over een zogenaamd beconnummer beschikken.

Geen aangifte doen

Als u niets doet, stuurt de Belastingdienst u (meestal in juli) een aanmaning om uw aangifte alsnog te doen. U krijgt dan nog 10 werkdagen de tijd om uw aangifte in te vullen. Doet u dan nog geen geen aangifte, dan kan de Belastingdienst u een ambtshalve aangifte opleggen, meestal met een boete. De bewijslast wordt dan omgekeerd, u moet bewijzen dat de Belastingdienst u een te hoge aanslag heeft opgelegd. Conclusie: vraag tijdig uitstel.


Aangifte door expert vanaf € 75 !

Vraag offerte voor aangifte bij u thuis

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

>
>
>
>