Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
3 + 2 =

Bancaire lijfrente

"Ik word 65 jaar. Kan ik mijn lijfrente onderbrengen bij een bank?"

Het onderbrengen van uw lijfrente bij een bank kan u een voordeel opleveren. De rente is meestal iets lager, maar de kosten zijn ook lager. Bij uw overlijden komt de uitkering toe aan uw erfgenamen. Via een lijfrente kunt u dit alleen bereiken via een zogenaamde contraverzekering bij overlijden. Dit brengt dan weer extra kosten met zich mee. Banksparen is een voordelige optie.

Beste bankspaarproduct

Volgens Fiscalert hebben de Rabobank banksparen en Delta Lloyd banksparen de beste producten. Vergelijken blijft echter noodzakelijk.

Verschillen lijfrente en banksparen

  1. Banksparen is een spaarrekening, een lijfrente is een kanscontract. Komt u snel te overlijden en u hebt verder weinig geregeld, dan komt het geld toe aan de verzekeraar.
  2. Bij banksparen geen contraverzekering nodig, geld komt toe aan erfgenamen.
  3. Successieplanning lijfrente via begunstigde en bij banksparen via testament.
  4. Een lijfrente kan levenslang worden afgesloten, het langleven risico is voor de verzekeraar. Bij banksparen krijgt u een uitkering tot het geld op is.
  5. Als er bij een lijfrente geen nabestaandenuitkering is bedongen, komt het geld dat er bij uw overlijden nog is toe aan de verzekeraar. Bij banksparen gaat het saldo aan uw erfgenamen.
  6. Bij een lijfrente moet bij de uitkering rekening worden gehouden met de overlijdenskans (tenminste 1%). Bij banksparen bedraagt de minimale uitkeringsduur (looptijd) 5 jaar.
  7. Lijfrente valt buiten een faillissement, een bankspaarlijfrente valt binnen het faillissement.
  8. De uitkering van een oude lijfrentepolis kunt u belastingvrij schenken, dit kan bij banksparen niet.


meer informatie over Bancaire lijfrente

Samengevat:

>
>
>
>
>