Bancaire lijfrente is aantrekkelijk

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
16-06-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Bancaire lijfrente is aantrekkelijk

Uw lijfrente omzetten in bancaire lijfrente?

Conclusie

Als uw lijfrentepolis afloopt, is een keuze voor een bancaire lijfrente veelal slim. Het rendement is vaak gelijk en het geld is niet weg als u komt te overlijden. Dit is bij reguliere lijfrente wel zo.

Belastingtip

Tot 2010 kon u premies vóór 1 april van het volgende jaar (1 april 2011) betalen, dit is nu niet meer zo. De lijfrente die in 2011 moet worden afgetrokken, moet vóór 1 januari 2012 worden betaald.

De lijfrente

Een lijfrenteverzekering is een prima manier om extra pensioen op te bouwen voor later. De premies zijn aftrekbaar en u betaalt belasting zodra de uitkering wordt betaald. De voorwaarden zijn:

  • U moet de premies zelf betalen.
  • U moet een pensioentekort hebben (zogenaamd pensioengat). U moet hiervoor een ingewikkelde berekening laten maken door uw verzekeringsadviseur.

Toelichting

Sinds 2008 bestaat de bancaire lijfrente, deze wordt nog te weinig gebruikt. Voordelen van een bancaire lijfrente zijn:

  1. lagere kosten;
  2. redelijk rendement;
  3. poliswaarde is bij overlijden voor erfgenamen.


Belastingtip

Vergelijk de rendementen bij de verschillende banken. Overleg met uw adviseur omtrent de vrijstelling voor de erfbelasting.

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte