Middeling van inkomen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
30-01-2016
Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Middeling van inkomen

Als u een sterk wisselend (belastbaar) inkomen in box 1 (werk en woning) heeft, betaalt u in enig jaar meer belasting dan iemand die het inkomen gelijkmatig over drie jaar zou kunnen verdelen. Voorbeelden zijn:

  • U wordt ontslagen.
  • U krijgt een eenmalige uitkering.
  • U heeft eenmalig een grote aftrekpost.
  • Een aftrekpost is komen te vervallen.
  • U heeft een substantiële bonus ontvangen.
  • U heeft uw onderneming verkocht.

U kunt in zo'n situatie gebruik maken van de middelingsregeling. Het box 1 inkomen wordt dan gelijkmatig over 3 jaar verdeeld en de belastingen wordt ook over deze jaren berekend. Het is even werk en u moet even rekenen, maar u kunt er al snel een paar honderd euro door terugkrijgen.

Nieuws middeling

Middeling, hoe werkt dit?


Middeling van inkomen

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte