Advies over de auto van de zaak? Meerdere auto's van de zaak ?

Vraag offerte bij fiscaal jurist !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Bedrijfsauto zonder bijtelling

Als u een bedrijfsauto of zogenaamde bestelbus zou rijden, moet u hierover gewoon de normale bijtellingsregels toepassen (derhalve maximaal 25%). De belangrijkste uitzonderingen zijn:

  1. 300 regeling bij meerdere chauffeurs;
  2. de auto kan niet voor privérittenworden gebruikt;
  3. verklaring geen privégebruik (vanaf 2012).

Nieuwe regeling bedrijfsauto's in 2012

Per 1 januari 2012 kunnen de bouwvakkers zonder teveel administratie met hun bedrijfsauto rijden. De bezitter / eigenaar / chauffeur van de auto moet schriftelijk verklaren dat hij niet zakelijk met de bestelbus / bedrijfsauto gaat rijden. Een rittenadministratie is dan niet nodig.

Controle Belastingdienst

De Belastingdienst gaat vanaf 2012 nog meer controles uitoefenen. Hierbij worden zogenaamde flitsauto's ingezet die bij de landsgrens, de meubelboulevard, de stortplaats, etc. gaan controleren. Noteer dus in uw agenda als u (met name in het weekend) gebruik maakt van de bestelbus. De Belastingdienst kan u vragen stellen over het gebruik en u moet dan kunnen aantonen dat dit gebruik zakelijk is geweest. Kunt u dit niet, dan moet er alsnog 25% worden bijgeteld. Tevens zal de Belastingdienst een boete opleggen (meestal 50%).

Bron

Vragen over de rittenregistratie bij bestelauto's.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte