Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
9 + 4 =

Naheffing privégebruik auto verhalen op werknemer

De Belastingdienst legt een naheffingsaanslag loonheffing op omdat uw werknemer privé met de auto van de zaak heeft gereden. U als ondernemer / B.V. moet de naheffingsaanslag betalen. De werkgever kan dit bij de werknemer verhalen.  

Geen privégebruik

De werknemer heeft een auto van de zaak en stelt dat hij minder dan 500 kilometer privé met de auto heeft gereden. Er moet hiervoor een verklaring door de werknemer bij de Belastingdienst worden aangevraagd. Als er een dergelijke verklaring is verstrekt, wordt een naheffingsaanslag meestal bij de werknemer opgelegd en dus niet bij de werkgever. Voor verdere informatie over de auto van de zaak kunt u hier kijken.

Procedure rechtbank

Bij de rechtbank in Den Bosch kwam een zaak aan de orde waarbij de werkgever geen afschrift van de verklaring geen privégebruik in zijn bezit had. De werkgever had ook geen kilometeradministratie van de werknemer. Er werd een naheffingsaanslag opgelegd aan de werkgever van € 17.000, de werkgever wilde dit op zijn werknemer verhalen. De werknemer was reeds vertrokken en weigerde te betalen. De werknemer stelde dat de werkgever het privégebruik en de verklaring had moeten controleren en dit niet heeft gedaan. De rechter was het met de werkgever eens, de werknemer was de belastingplichtige en moest de loonheffing betalen.

Bron: rechtbank Den Bosch 25 februari 2010.


meer informatie over Naheffing privégebruik auto verhalen op werknemer

Samengevat:

>
>
>
>