Stallingskosten auto van de zaak

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Stallingskosten auto van de zaak

De werkgever mag de kosten voor een garage belastingvrij aan de werknemer vergoeden. In de wet staat echter dat, als de garage in of bij het huis van uw werknemer staat, de kosten niet vergoed mogen worden. U mag dus enkel de kosten van een garage vergoeden als deze niet in de directe omgeving van de woning van de werknemer staat.

Als de werkgever zelf van een derde een garage huurt, lijkt het mij redelijk dat de kosten door de werkgever worden betaald, zonder verdere gevolgen voor de werknemer (loonheffing).


Volgens de Hoge Raad (26 oktober 2007) zijn stallingskosten aftrekbare kosten voor de onderneming, dit zoals is opgenomen in artikel 7 van de Wet op de Inkomstenbelasting.

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte