Tolgelden, slaaptrein en onderhoud

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Tolgelden, slaaptrein en onderhoud

De werkgever kan alle kosten van de auto van de zaak die aan een derde moeten worden betaald voor zijn rekening nemen. U kunt hierbij denken aan:

  1. verzekeringspremie auto van de zaak;
  2. brandstofkosten auto van de zaak;
  3. onderhoudskosten auto van de zaak;
  4. vervangend vervoer;
  5. kosten ANWB lidmaatschap;
  6. tolgelden;
  7. kosten auto slaaptrein;
  8. motorrijtuigenbelasting auto van de zaak.

Als de werkgever deze kosten wil vergoeden, kunnen werkgever en werknemer overwegen om in ruil voor de betaling van de kosten door de werkgever een extra eigen bijdrage van de werknemer te vragen, de eigen bijdrage is dan aftrekbaar voor de loonbelasting. Niet aftrekbare kosten worden zo omgevormd in aftrekbare kosten.

Let op dat de bijtelling (op jaarbasis) niet negatief wordt.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte