Dividend DGA tijdig betalen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
02-09-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Dividend DGA tijdig betalen

Op het moment dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) een dividenduitkering heeft vastgesteld, moet deze per direct worden betaald.

Dividendbelasting en betaling dividend

Over een dividenduitkering moet de DGA 25% dividendbelasting betalen. De vennootschap zal 15% afdragen en de DGA moet per saldo (bij het doen van aangifte) nog 10% betalen. De betaaltermijn voor een dividend bedraagt 1 maand, de betalingsverplichting gaat echter volgens de Rechtbank Den Haag in op het moment dat het dividend door de AVA wordt vastgesteld. De belasting moet dus direct worden betaald.

De procedure

Het dividend is vastgesteld op 10 juli 2009 en de dividendbelasting wordt op 12 september betaald. De inspecteur legt een verzuimboete op. De boete bleef bij de Rechtbank in stand. Het dividend is volgens de rechter vanaf 10 juli 2009 vorderbaar en inbaar, en dus voor de DGA beschikbaar.

Rechtbank Den Haag, 23 april 2010.

Meer weten van dividend dga tijdig betalen

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte