Energie investeringsaftrek, hoe werkt dit?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
11-06-2020
Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Voornaam en achternaam *
Bedrijfsnaam
Uw woonplaats
Telefoon *

De energie-investeringsaftrek (EIA)

Als u meer dan € 2.500 (cijfers 2020) investeert in energiezuinige technieken of systemen, krijgt u een extra aftrekpost voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. U mag 45% van de investeringskosten extra van uw winst aftrekken. Als u een B.V. heeft, krijgt u ruim 10% van de investering van de Belastingdienst terug (45% van 25%).  

De energie-investeringsaftrek kan van toepassing zijn naast de reguliere (kleinschaligheids) investeringsaftrek. Heeft u gekozen voor de energie-investeringsaftrek, dan heeft u geen recht op de milieu-investeringsaftrek.

Lijst met energie investeringsaftrek zaken


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

>
>
>
>