Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
11-06-2020
Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Voornaam en achternaam *
Bedrijfsnaam
Uw woonplaats
Telefoon *

Milieu-investeringsaftrek

Als u investeert in energiezuinige technieken of systemen, krijgt u een extra aftrekpost voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. De investeringen moeten op een lijst van het ministerie staan. De milieu-investering moet meer bedragen dan € 2.200 en er zijn 3 categorieën:

  1. categorie 1: 37%;
  2. categorie 2: 27%;
  3. categorie 3: 13,5%. 

U mag dus maximaal 37% van de investeringskosten extra van uw winst aftrekken. Als u een B.V. heeft, krijgt u 9% van de investering van de Belastingdienst terug (37% van 25%). De lijst kunt u hier downloaden. 

De milieu-investeringsaftrek geldt naast de reguliere (kleinschaligheids) investeringsaftrek, u kunt dus van beide gebruikmaken. Als u heeft gekozen voor de energie-investeringsaftrek, dan komt de investering niet in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

>
>
>
>