BTW op oninbare vorderingen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

BTW op oninbare vorderingen

U stuurt een factuur, draagt de BTW af en de klant gaat niet betalen. De BTW kunt u bij de Belastingdienst terugvragen, vergeet dit niet.

De omzetbelasting die u op een factuur moet vermelden, moet worden afgedragen aan de Belastingdienst, dit doet u op de aangifte. Als een klant / afnemer de factuur niet of niet helemaal betaalt, kunt u de afgedragen BTW terugvragen. Dit kan door een brief aan de Belastingdienst te sturen. De voorwaarden:

1)     U moet aannemelijk maken dat de afnemer niet heeft betaald, schrijf dus een korte toelichting.

2)     U moet actie hebben ondernomen (aanmanen, etc.).

3)     Verzoek indienen binnen 1 maand nadat vaststaat dat de BTW niet wordt voldaan.

De klant / afnemer hoeft niet failliet te zijn, edoch het moet wel vaststaan dat hij niet gaat betalen. Immers, uw klant heeft wellicht uw BTW al verrekend.


U mag de BTW niet verrekenen in uw aangifte of simpel een interne creditnota opstellen.

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte