Tanken en omzetbelasting

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-09-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Tanken en omzetbelasting

Om BTW te kunnen verrekenen, moet de ondernemer over een factuur op zijn naam beschikken. Een bon van een tankstation voldoet hier niet aan. De omzetbelasting mag u dan ook niet verrekenen. Dit kan ook gelden als u een contante bon aan uw werknemer vergoed (declaratie). Bij een boekenonderzoek zal de Belastingdienst dit vrijwel zeker corrigeren en waarschijnlijk ook een boete van 25% opleggen.

Belastingtip 1

Als u de benzine met een zakelijke pinpas heeft betaald, is de BTW veelal wel verrekenbaar.

Financiële tip 1 

U kunt er ook voor kiezen om via een centraal systeem te gaan tanken. Voor kleine bedrijven is hierbij de MKB-tankpas het goedkoopst. U krijgt één factuur en hoeft geen bonnen meer te bewaren. De kosten zijn zo'n € 100 per jaar voor twee tankpassen. U kunt dan bij elk pompstation in Nederland tanken. Diverse oliemaatschappijen bieden ook gratis tankpassen aan. Die zijn alleen bruikbaar op de eigen pompstations van de betreffende oliemaatschappij.


Meer weten van tanken en omzetbelasting

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte