Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Laatste aangifte omzetbelasting

De laatste aangifte omzetbelasting moet tijdig worden ingediend, dit moet vóór 31 januari plaatsvinden. In dit artikel enkele tips voor deze laatste aangifte BTW.

Algemeen aangifte omzetbelasting

U moet elke maand of elk kwartaal uw aangifte omzetbelasting indienen. U geeft hierop aan hoeveel BTW aan u in rekening is gebracht (kosten) resp. hoeveel BTW u in rekening heeft gebracht (omzet). Het verschil hiertussen krijgt u terug resp. moet u betalen. De laatste maand resp. het laatste kwartaal is iets complexer, u moet namelijk ook rekening houden met een aantal correcties over het afgelopen jaar. In dit artikel een aantal tips.

  1. Privégebruik van auto van de zaak: Alle BTW welke betrekking heeft op kosten van de auto's binnen uw bedrijf is aftrekbaar. Als een deel van de kosten samenhangt met privégebruik, dan moet dit deel worden gecorrigeerd. Als er geen privékilometers door de werknemer(s) worden gereden, dan hoeft dit niet. Als er wel privé wordt gereden met de auto van de zaak, dan moet u 2,7% van de cataloguswaarde corrigeren. Betreft het een marge auto (geen btw in vooraftrek genomen bij aanschaf) of is de auto ouder dan 5 jaar, dan kunt u volstaan met een correctie van 1,5%. Lees dit artikel voor meer informatie.
  2. Privégebruik goederen en diensten van de zaak: U mag alle in rekening gebrachte BTW aftrekken. Niet alle BTW is echter verrekenbaar. Dit ziet met name op zaken die door uw werknemers worden gebruikt. Denk hierbij aan kerstcadeau's, bedrijfskantine, bedrijfsuitjes, jubileumgeschenken, etc. Tot een bedrag van € 227 (exclusief BTW) per werknemer is alle BTW te verrekenen. Als er meer wordt uitgegeven, dan is het meerdere niet verrekenbaar.  
  3. Belaste en vrijgestelde omzet: Sommige bedrijven verrichten belaste en vrijgestelde prestaties, denk hierbij bijvoorbeeld aan een makelaar (belaste prestaties) met een verzekeringsbedrijf (vrijgesteld). Gedurende het jaar maken deze bedrijven een inschatting van de vrijgestelde en belaste omzet. Op grond hiervan wordt een deel van de BTW afgetrokken. Aan het einde van het jaar moet bekeken worden of de schatting klopt.
  4. Kleine-ondernemersregeling: Deze regeling kan ervoor zorgen dat u soms geen BTW hoeft af te dragen, lees dit artikel om te kijken hoe de regeling werkt.
  5. Administratie weggooien: De administratie tot en met 2006 kunt u weggooien, tenzij de administratie betrekking heeft op onroerende zaken.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte