Verkorte aangifte Vennootschapsbelasting

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
29-12-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Verkorte aangifte Vennootschapsbelasting

Om de ondernemer met minder administratieve lasten op te zadelen, is de verkorte aangifte Vennootschapsbelasting bedacht. De verkorte aangifte Vennootschapsbelasting mag worden toegepast door kleinere B.V.'s. De verkorte aangifte Vennootschapsbelasting wil zeggen dat u maar een paar velden van uw aangiftebiljet hoeft in te vullen, dit scheelt tijd en moeite.

Wie mag de verkorte aangifte Vennootschapsbelasting invullen?

De volgende B,V,'s mogen de verkorte aangifte indienen:

  • Activa zijn minder waard dan € 4.400.000 (waarde = verkrijgingsprijs).
  • Netto omzet niet meer dan € 8.800.000.
  • Minder dan 50 werknemers (gemiddeld).
  • Aangifte door accountant op basis van XBRL.
  • Er mag geen sprake zijn van een fiscale eenheid, agrarisch bedrijf, bedrijf heeft resultaten uit het buitenland en nog bij een paar specifieke situaties.

Sinds enkele jaren mag de B.V. een jaarrekening opstellen waarbij de fiscale jaarrekening gelijk is aan de commerciële jaarrekening, derhalve dezelfde grondslagen. Uw bank moet dit wel accepteren en soms is het slimmer om de bank andere (lees betere) cijfers te laten zien.


Verkorte aangifte VPB

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte