Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
12-05-2017
Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Voornaam en achternaam *
Bedrijfsnaam
Uw woonplaats
Telefoon *

Aandachtspunten werkkostenregeling

De werkkostenregeling (WKR) bestaat al een tijdje en er wordt veel over geschreven. In onze praktijk zien we een aantal aandachtspunten voor de praktijk. In dit artikel een aantal veel gemaakte denkfouten bij de WKR.

Mobiele telefoon en computer

De mobiele telefoon of de computer moet noodzakelijk zijn voor de dienstbetrekking van de werknemer. De werkgever mag dan de mobiele telefoon of de computer belastingvrij verstrekken. Een eigen bijdrage van de werknemer kunt u het beste ten laste van het netto loon van de werknemer brengen.Het is dan verstandig dat de telefoon eigendom blijft van de werkgever. De belastingvrije vergoeding geldt voor de telefoon en de gebruikskosten (telefoonkosten).

Personeelsfeestje

Een feestje op de werkplek is feitelijk belastingvrij. Dit geldt voor reguliere feestjes, bedrijfsfeestje, bijeenkomsten en kookworkshops. De maaltijden die hierbij worden gegeten zijn echter wel belast. Als de activiteit buiten de werkplek wordt gehouden is deze belast, tenzij deze via een personeelsvereniging zou plaatsvinden.

Cafetariaregeling

U ruilt iets in natura tegen vakantiedagen, overuren of bruto loon. U kunt hierbij denken aan een fiets of een woning. Vaak ruilt de werkgever de kosten van bijvoorbeeld de fiets tegen vakantiedagen. Dit mag niet meer. Het bedrag dat samenhangt met de aankoop van de genoemde fiets valt onder de 1,2% regeling,


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

>
>
>
>
>