Maakt u optimaal gebruik van de werkkostenregeling?

Vraag de WKR scan aan via de offerte aanvraag !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Werkplek thuis en werkkostenregeling

Steeds meer werknemers werken thuis. Mag de werkgever hiervoor een vergoeding betalen en zijn er fiscale mogelijkheden?

Werkplek en belastingen

Als uw werknemer thuis werkt, dan mag de werkgever belastingvrij een computer of printer ter beschikking stellen. Tevens kan de werkgever de internetaansluiting bij de werknemer thuis belastingvrij vergoeden.

De belangrijkste voorwaarde is dat de dingen die de werkgever koopt en aan de werknemer in gebruik geeft noodzakelijk moeten zijn voor de werknemer en zijn werk. Dat de zaken ook privé kunnen worden gebruikt is dan minder van belang. Er zijn thans nog geen extra voorwaarden gesteld aan het noodzakelijkheidscriterium binnen de werkkostenregeling.

De Staatssecretaris heeft aangegeven dat een internetaansluiting thuis (mits noodzakelijk) belastingvrij kan worden vergoed door de werkgever.

Beide vergoedingen gaan niet ten laste van de vrije ruimte (1,2% van de loonsom).


Werkplek thuis en werkkostenregeling

Terug
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte