Advies over de auto van de zaak? Meerdere auto's van de zaak ?

Vraag offerte bij fiscaal jurist !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
06-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Bijtelling verdelen over partners

U werkt dagelijks in uw bedrijf en uw partner voert de administratie en helpt u op enkele dagen met uw bedrijf. Als u uw partner een salaris toekent en bijvoorbeeld uw eigen salaris iets verlaagt, kunt u een tariefsvoordeel behalen. Als u een auto van de zaak heeft en hier samen met uw partner zowel zakelijk als privé in rijdt, mag u de bijtelling splitsen over u en uw partner, bijvoorbeeld beide personen geven 50% aan.

Het voordeel hiervan kan zijn dat uw partner minder belasting betaalt, omdat zijn / haar inkomen lager is (tariefsvoordeel). De Hoge Raad (hoogste rechtscollege in Nederland) heeft bepaald dat dit mag, mits de verdeling eerlijk en redelijk is.

Rechter over verdelen bijtelling met partners

Volgens het gerechtshof Arnhem (juni 2010) kan de DGA zijn bijtelling verdelen met zijn partner, lees de uitspraak hier.


Advies nodig over bijtelling?

Volledige naam
Bedrijfsnaam
Telefoon

Neem contact op met een adviseur.

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte