Advies nog bij het opstellen van een goede Estate Planning?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Accountant tegen een vast tarief per maand? Dat is mogelijk bij Belastingtips.nl

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Advies

Deze pagina is aangemaakt op: 15-08-2010 18:13. Laatst gewijzigd op: 17-02-2016 15:00.

Download gratis onze App

Gratis fiscale tips ontvangen?

Adviesgesprek

Persoonlijk contact
Eerlijk advies
Ervaren fiscalisten
Gratis adviesgesprek

088-0270027
8:30-17:00, werkdagen

Estate planning

Mijn cliënten praten er liever niet over. De adviseur heeft het over belasting besparen en u over doodgaan. Dit maakt het adviseren lastig. Ziet u deze informatie als een eerste stap in de richting van een goede planning van uw nalatenschap en uw wensen hierover. Als u er één keer aan begint, merkt u dat het zal opluchten. Er is duidelijkheid en uw omgeving is bekend met uw wensen. Daarnaast kunt u – vanaf een vermogen van € 200.000 – belasting besparen. Een optimaal testament (ik-opa, turbo, langstlevende, vruchtgebruik, etc.) is het testament wat het beste bij u past, dit met een knipoog naar de belastingbesparing.

Wat moet er met uw woning, aandelen, bedrijf, vakantiewoning, schilderijen, etc. gebeuren als u en uw echtgenoot er niet meer zijn? Wie neemt de leiding binnen uw bedrijf over? Is de voogdij voor uw kinderen geregeld? Wie gaat uw testament uitvoeren?

Wij hebben een checklist om uw vermogen, testament en zelfs uw begrafenis optimaal te regelen. Met deze lijst kunt u naar uw notaris, accountant en naar nabestaanden. Hiermee heeft u alles geregeld. Dit brengt duidelijkheid en voorkomt ruzie om de nalatenschap.

Bij een vermogen van € 200.000 kunt u eenvoudig uw belastingen met 30% verlagen. Als dit vermogen wordt opgemaakt tijdens uw leven, hoeft u vanuit financieel oogpunt niet zoveel te doen. Vanuit praktisch oogpunt (voogdij, bewind, executie, bedrijf, etc.) wel.

Familiestichting

U kunt bij grotere vermogens uzelf 'onsterfelijk' maken door een stichting in het leven te roepen. Deze stichting kan zich bezighouden met het instandhouden van uw vermogen, het geld geven aan goede doelen of het in stand houden van uw familiebedrijf.


Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice