Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
1 + 5 =

Estate planning

Mijn cliënten praten er liever niet over. De adviseur heeft het over belasting besparen en u over doodgaan. Dit maakt het adviseren lastig. Ziet u deze informatie als een eerste stap in de richting van een goede planning van uw nalatenschap en uw wensen hierover. Als u er één keer aan begint, merkt u dat het zal opluchten. Er is duidelijkheid en uw omgeving is bekend met uw wensen. Daarnaast kunt u – vanaf een vermogen van € 200.000 – belasting besparen. Een optimaal testament (ik-opa, turbo, langstlevende, vruchtgebruik, etc.) is het testament wat het beste bij u past, dit met een knipoog naar de belastingbesparing.

Wat moet er met uw woning, aandelen, bedrijf, vakantiewoning, schilderijen, etc. gebeuren als u en uw echtgenoot er niet meer zijn? Wie neemt de leiding binnen uw bedrijf over? Is de voogdij voor uw kinderen geregeld? Wie gaat uw testament uitvoeren?

Wij hebben een checklist om uw vermogen, testament en zelfs uw begrafenis optimaal te regelen. Met deze lijst kunt u naar uw notaris, accountant en naar nabestaanden. Hiermee heeft u alles geregeld. Dit brengt duidelijkheid en voorkomt ruzie om de nalatenschap.

Bij een vermogen van € 200.000 kunt u eenvoudig uw belastingen met 30% verlagen. Als dit vermogen wordt opgemaakt tijdens uw leven, hoeft u vanuit financieel oogpunt niet zoveel te doen. Vanuit praktisch oogpunt (voogdij, bewind, executie, bedrijf, etc.) wel.

Familiestichting

U kunt bij grotere vermogens uzelf 'onsterfelijk' maken door een stichting in het leven te roepen. Deze stichting kan zich bezighouden met het instandhouden van uw vermogen, het geld geven aan goede doelen of het in stand houden van uw familiebedrijf.


meer informatie over Estate planning

Samengevat:

>
>
>
>