Belastingplan 2013

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Belastingplan 2013

De belastingplannen voor 2013 zijn bekend gemaakt. In dit onderdeel worden de plannen, die in september 2012 bekend zijn, opgenomen. Een kort overzicht van de nieuwe maatregelen.

  1. Ruimere termijn voor doorverkoop bij overdrachtsbelasting, lees meer...
  2. Beperking hypotheekrente aftrek, vanaf 2013 is de hypotheekrente alleen aftrekbaar indien de hypotheek in 30 jaar wordt afgelost, dit geldt enkel voor nieuwe hypotheken die na 31 december 2012 worden afgesloten. Bij een oversluiting van de hypotheek geldt het enkel voor het extra bedrag dat wordt geleend. Lees meer over dit onderwerp....
  3. Uitstel van betaling: door de BTW verhoging per 1 oktober 2012 kunnen kleine ondernemers in de problemen komen. Ze krijgen de mogelijkheid om eenvoudig uitstel van betaling te krijgen voor de BTW, VPB en Loonheffing (maximaal 12.000 euro).  
  4. DGA met pensioen: in 2013 kan onder strikte voorwaarden de aanspraak worden verminderd, dit kan soms zonder fiscaal af te rekenen.
  5. Werkkostenregeling: deze wordt uitgebreid: een hoger bedrag aan werkkosten mag onbelast vergoed worden.
  6. Auto van de zaak: woon-werkverkeer wordt als privékilometers aangemerkt; bij meer dan 500 km privé per jaar krijg je de bijtelling. Lees hier meer over dit onderdeel, tevens diverse creatieve tips
  7. Woon- werkvergoeding: de kosten van woon-werkverkeer met de eigen auto of met openbaar vervoer kunnen niet meer onbelast vergoed worden. Lees hier meer over dit onderwerp, tevens  voorzien van belastingtips.
  8. Dubbele lasten: aftrek van de dubbele lasten van de hypotheekrente van zowel de oude als de nieuwe woning blijft gehandhaafd, edoch voor een periode van 2 jaar. Lees meer....
  9. Verhuurdersheffing: verhuurders van meer dan 10 huurwoningen worden belast met een verhuurdersheffing.


Nadere informatie over de gevolgen van deze maatregelen volgen op deze site.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte