Woon- / werkverkeer en belastingplan 2013

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Woon- / werkverkeer en belastingplan 2013

De files zullen met 20% dalen, tot zover het positieve nieuws. Vanaf 2013 mag woon- / werkverkeer niet meer belastingvrij worden vergoed, de onbelaste vergoeding ad € 0,19 per km behoort dan tot het verleden. Dit jaar nog een extra vergoeding geven voor 2013 is niet mogelijk. U kunt wel bekijken of u in 2012 al de maximale vergoeding heeft betaald.

Nieuws auto en forensentakx

Op 1 oktober 2012 is bekend geworden dat de regeling waarschijnlijk niet doorgaat, nader bericht volgt.

Woon-werk en belastingen in 2013

Woon- / werkverkeer wordt in 2013 belast met loonheffingen. De reden is dat woon- / werkverkeer vanaf 2013 wordt gezien als privékilometers. In het belastingplan 2013 is zelfs een bepaling opgenomen om creatieve ondernemers voor te zijn, het in 2012 vergoeden van kilometers die in 2013 worden gemaakt is niet mogelijk.

Ambulante werknemer en woon- / werkverkeer

In het belastingplan 2013 is er een speciale regeling opgenomen voor zogenaamde ambulante beroepen (zoals loodgieters, verpleegkundigen en bouwvakkers). Als in de arbeidsovereenkomst is vastgelegd dat een werknemer op een vast aantal dagen naar een vaste werkplek moet rijden, is sprake van woon- / werkverkeer. Als naar een klant wordt gereden, is geen sprake van woon- / werkverkeer en mogen de kilometers gewoon belastingvrij worden vergoed.

Toeslagen en woon- / werkverkeer in 2013

Als de belastingvrije vergoeding voor woon-werk wordt afgeschaft in 2013 en de werkgever zou de vergoeding uitbetalen met inhouding van loonheffing, loopt de werknemer het risico dat zijn salaris stijgt, waardoor bepaalde toeslagen (huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag) komen te vervallen. De werknemer wordt hierdoor dubbel gestraft .

Auto van de zaak in 2013

Nadere informatie over de auto van de zaak in 2013 treft u hier aan.

En toen

Zowel de PVDA als de VVD hebben in de verkiezingen aangegeven deze maatregel niets te vinden, waarschijnlijk komen er dus nog wijzigingen.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte