Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
8 + 0 =

De fiscale procedure

Soms komt u of uw accountant niet tot overeenstemming met de Belastingdienst. U ontvangt een aanslag waar u niet blij mee bent.

Bezwaarfase belastingen

Binnen 6 weken nadat u de aanslag heeft ontvangen, moet u in bezwaar komen. Voor de inhoud van dit bezwaarschrift moeten diverse onderdelen worden beoordeeld. Het is van belang dat u in deze fase een deskundige gaat raadplegen, hij kan u vertellen wat uw kansen zijn. Een voorbeeld bezwaarschrift treft u hier aan. In de bezwaarfase moet u de volgende zaken beoordelen:

  • Waar bent u het niet mee eens?
  • Is de aanslag tijdig?
  • Mag er überhaubt een aanslag worden opgelegd?
  • Zijn er uitspraken van rechters over vergelijkbare situaties?
  • Wat zegt de wet over uw situatie?
  • Is de opgelegde boete tijdig en juist?

Als de discussie vastloopt of niet succesvol wordt opgelost, kunt u naar de rechter stappen.

Beroepsfase belastingen

Een beroepsprocedure zal altijd plaatsvinden bij de rechter. Ook voor uw beroep moet u binnen 6 weken reageren.  In deze fase is het van belang om een specialist in te schakelen, hij moet samen met u beoordelen of een procedure zinvol is en succesvol kan worden afgesloten. Een beroepsprocedure kost bij een specialist zomaar € 5.000. Het belang moet dus worden afgewogen tegen de kosten. Strikt formeel mag u een fiscale procedure zelf voeren. Dit kan uw kosten beperken, maar het kan u ontbreken aan voldoende kennis. Diverse kantoren hebben ruime ervaring met procederen, vraag of deze ervaring aanwezig is. 


meer informatie over De fiscale procedure

Samengevat:

>
>
>