Medicus en belastingen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Medicus en belastingen

Huisartsen, specialisten, (para)medici, psychologen, tandartsen en pedagogen nemen fiscaal een bijzondere plek in. Meestal zijn ze voor hun diensten vrijgesteld van omzetbelasting. Bij een medicus is de structuur veelal van belang omdat het belastbaar inkomen al gauw wordt belast tegen het hoogste belastingtarief van 49%.

Daarnaast is de aansprakelijkheid een aandachtspunt, een maatschap is immers transparant en hiermee kan ook het privévermogen worden aangesproken. Binnen een maatschap is een maat voor gelijke delen aansprakelijk. De wetgeving zou worden aangepast (personenvennootschappen), maar dit zal niet gebeuren. Het wetsvoorstel is naar de prullenbak verwezen. Veel maatschappen worden thans omgevormd in een LLP of coöperatie, dit wordt soms gecombineerd met een B.V.-structuur.

Kijk hier voor verdere informatie.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>

Belastingaangifte