Stichtingen en verenigingen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
24-01-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Stichtingen en verenigingen

Stichtingen en verenigingen worden soms als onderneming gezien. Meestal zijn ze echter niet belastingplichtig omdat ze geen ondernemersactiviteiten verrichten. Als u binnen een vrijgestelde stichting of vereniging teveel ondernemersactiviteiten toevoegt waarmee u in concurrentie zou kunnen treden, loopt u een risico.

De bestuurder van een stichting of vereniging kan in steeds meer gevallen aansprakelijk worden gesteld voor belastingschulden. Dit wordt met name een probleem als achteraf blijkt dat de stichting of vereniging belasting had moeten betalen.

Op deze site worden diverse artikelen over dit onderwerp geplaatst.

Stichting en vereniging bij de Belastingdienst

Op de site van de Belastingdienst kunt u ook informatie aantreffen over de stichting en vereniging, deze kunt u hier vinden.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>

Belastingaangifte