Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte (eventueel bij u thuis) al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Reiskosten aftrekbaar in aangifte?

"Van mijn werkgever krijg ik geen reiskostenvergoeding voor woon- / werkverkeer. Zijn de kosten aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting? Ik reis met een privé-auto."

Antwoord

Nee, de kosten zijn niet aftrekbaar. De kosten zijn wel aftrekbaar als u met het openbaar vervoer tussen uw woning en werk reist. De reisafstand moet tenminste 10 kilometer bedragen, maximaal is er dan zo'n € 2.000 aftrekbaar. De totale aftrek is afhankelijk van uw reisafstand en het aantal dagen dat u met het openbaar vervoer reist. U moet wel een openbaar vervoer verklaring of reisverklaring van uw werkgever hebben. 

Aangiftetip

Als u met een NS jaarkaart of OV-kaart reist, stuurt de NS de verklaring rechtstreeks aan de Belastingdienst.


Meer weten van reiskosten aftrekbaar in aangifte

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>
>

Belastingaangifte