Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
11-01-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Aangifte inkomstenbelasting 2020 voor ondernemers

Voor ondernemers zijn er een aantal onderdelen die voor de aangifte inkomstenbelasting 2020 van belang zijn. Sinds 2020 kan de ondernemer ook gebruik maken van de deels vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting. Uw winst staat natuurlijk nog niet juist in uw aangifte inkomstenbelasting 2020.

 1. Zelfstandigenaftrek: vanaf 2020 is dit een vast bedrag, namelijk € 7.280.  
 2. Uren: als u minimaal 20 uur per week met uw onderneming bezig bent, heeft u wellicht recht op de ondernemersaftrek. Deze regeling levert u substantiële voordelen op (zelfstandigenaftrek, startersaftrek, FOR dotatie, etc.). Als u niet aan het urencriterium voldoet, heeft u wel recht op de MKB-winstvrijstelling.
 3. Partner: als uw partner binnen uw onderneming werkt, kunt u hem / haar hiervoor belonen (minimaal € 5.000 per jaar) of wellicht meewerkaftrek claimen.
 4. FOR: overweeg een reservering voor de FOR, dit is een aftrekpost die u in mindering kunt brengen op uw inkomen. Het bedrag hoeft u niet te betalen. Het is wel verstandig om geld te reserveren voor de toekomstige uitkeringen en belastingheffing.
 5. Kosten: de kosten binnen uw onderneming zijn voor 100% aftrekbaar. De kosten verbonden aan voedsel, drank, representatie, seminars, congressen, excursies, studiereizen, etc. zijn voor 73,5% aftrekbaar (of tot € 4.700 niet, u mag kiezen). Tot € 17.000 kunt u beter kiezen voor de beperkte aftrekbaarheid van 73,5% dan voor de genoemde drempel van € 4.700.
 6. Reiskosten: zakelijke reiskosten (ook woon-werk) met de fiets, scooter, privé-auto van de ondernemer mogen tegen een tarief van € 0,19 per kilometer belastingvrij worden vergoed (en afgetrokken binnen de onderneming).
 7. Investeringen: investeringen in 2020 moet u regulier afschrijven.
 8. Investeringsaftrek: investeringen van € 2.400 tot en met € 323.544 komen in aanmerking voor een extraatje. Voorwaarde is wel dat de investering (per activum) € 450 (exclusief btw) bedraagt.
 9. Partner werkt mee: u heeft recht op meewerkaftrek als uw partner minimaal 10 uur per week (525 uur per jaar) binnen uw onderneming meewerkt.
 10. Speciale regelingen: er zijn speciale regelingen voor starters, speur- en ontwikkelingswerk, milieu-investeringen en energie-investeringen.
 11. Fiscale scan: via onderstaand formulier kunt u een fiscale scan van uw bedrijf laten maken.  De kosten hiervan zijn beperkt, vraag vrijblijvend een offerte.

Voor overige tips kunt u dit onderdeel raadplegen.


Meer weten van aangifte inkomstenbelasting ondernemers

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte