Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-02-2016
Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Voornaam en achternaam *
Bedrijfsnaam
Uw woonplaats
Telefoon *

Familiebank en aangifte inkomstenbelasting

"Ik heb op 1 februari 2015 geld geleend van mijn ouders, in totaal € 50.000. De lening was voor mijn appartement in Enschede. Ik betaal maandelijks rente en aflossing aan mijn ouders. Er is een leningsovereenkomst opgesteld. Hoe verwerk ik dit in mijn aangifte inkomstenbelasting?"

De rente op de lening van uw appartement is aftrekbaar. Met een aantal dingen moet u rekening houden:

  1. Voor leningen / hypotheken op een eigen woning geldt sinds enkele jaren een extra eis dat er moet worden afgelost om de rente aftrekbaar te houden.
  2. De lening moet annuïtair worden afgelost.
  3. Tevens moet u de lening doorgeven aan de Belastingdienst, dit kan via dit formulier. Formulier voor uw aangifte indienen.
  4. De ouders moeten de vordering in hun aangifte in box 3 aangeven, in 2015 nog niet omdat de vordering per 1 februari 2015 nog niet bestond. De rente die uw ouders ontvangen is onbelast, bij u is de rente aftrekbaar.

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

>
>
>
>
>