Eigen woning

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-04-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Eigen woning

De belangrijkste aftrekpost in veel aangiften inkomstenbelasting: de eigen woning. Er wordt al jaren gesproken over de inperking van de hypotheekrenteaftrek. Deze vindt feitelijk al plaats.

  1. Zo kennen we al enige tijd de bijleenregeling die u min of meer verplicht genoten verkoopwinsten te investeren in uw nieuwe woning.
  2. Ook de forse verhoging van het eigenwoningforfait voor woningen met een zeer hoge WOZ waarde topt de hypotheekrenteaftrek in die gevallen al aardig af. 
  3. Vanaf 2014 komt daar een nieuwe regeling bij. Vanaf 2014 wordt namelijk het maximale tarief waartegen de hypotheekrente afgetrokken kan worden in stapjes van 0,5% per jaar verlaagd van 52% naar het tarief van de 3e belastingschijf (op dit moment 42%).

Voor een overzicht van alle aftrekbare kosten voor uw eigen woning kunt u hier kijken.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>

Belastingaangifte