Vakantiegeld of bonus te hoog belast

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
21-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Vakantiegeld of bonus te hoog belast

Stel, u verdient zo'n € 4.200 per maand, daarnaast heeft u een leaseauto en u krijgt aan het eind van het jaar een bonus of vakantiegeld uitgekeerd. Dit extra inkomen wordt dan door uw werkgever belast tegen 52%. Via uw aangifte krijgt u dan wellicht de hogere inhouding terug, omdat u door bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek, op jaarbasis, maar 42% verschuldigd bent. Als u verder geen aftrekposten heeft, dan kunt u eens kijken naar aanvullende mogelijkheden.

Aftrekposten voor grootverdieners

Als u op jaarbasis meer dan € 56.531 (vanaf 2016 : € 66.422) verdient, dan wordt elke euro die u meer verdient belast tegen 52%. Het is dan verstandig om een aftrekpost te bedenken, zodat u het inkomen kunt uitstellen tot een later moment waarbij de belastingheffing wellicht lager is. Dit kan via diverse aftrekposten, de belangrijkste zijn:

  1. pensioenopbouw;
  2. kopen van een woning (hypotheekrente);
  3. lijfrente;

Meer weten van vakantiegeld of bonus te hoog belast

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte