Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Voornaam en achternaam *
Bedrijfsnaam
Uw woonplaats
Telefoon *

Aftrekbare kosten / posten belasting 2015

Sinds 2001 zijn de aftrekposten voor belastingplichtigen alleen maar minder geworden. De wetgever heeft dit bewust gedaan, tarieven omlaag en minder aftrekposten. De aangifte inkomstenbelasting is daarom een stuk minder uitdagend geworden, de aftrekposten kunt u bijna op 1 hand tellen en laten nog weinig creativiteit toe. Op deze site nemen wij alle tips voor u door. De beoordeling en adviezen zijn opgesteld door fiscaal juristen en / of federatie belastingadviseurs.

Uiteindelijk zijn allerlei mogelijkheden verschoven naar de verhouding werkgever / werknemer. U kunt hierbij denken aan diverse posten die niet meer fiscaal aftrekbaar zijn, maar wel belastingvrij kunnen worden vergoed: verhuiskosten, werkkamer, studiekosten, reiskosten woon / werk, representatiekosten, etc.

De belangrijkste aftrekposten in de aangifte zijn:

  1. hypotheekrente eigen woning;
  2. ziektekosten;
  3. alimentatie en lijfrenten;
  4. kosten kinderen;
  5. giften.

Vragen aangifte inkomstenbelasting ondernemers

Bij de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers gaat het om andere zaken, u kunt hier kijken voor belastingtips voor de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers. 


Aangifte door expert vanaf € 75 !

Vraag offerte voor aangifte bij u thuis

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

>
>
>