Verbod privégebruik bestelauto

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-01-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Verbod privégebruik bestelauto

Als de werkgever en de werknemer afspreken dat het verboden is dat een bestelauto privé wordt gebruikt, krijgt de werknemer geen bijtelling. Hiervoor gelden echter wel voorwaarden, de belangrijkste zijn:

  1. Verbod wordt schriftelijk vastgelegd (zie bijgaande voorbeeldafspraak ) (deze afspraak / overeenkomst is in 2014 aangepast).
  2. De werkgever controleert de naleving van het verbod op privégebruik, bijvoorbeeld door kilometerstanden te controleren, controle tanken buiten werktijd, controle in kilometers buiten werktijd, etc.
  3. Bij overtreding van het verbod wordt een boete / sanctie opgelegd (geldboete, ontslag, etc.).
  4. De auto mag niet buiten werktijd worden gebruikt (controle en / of achter slot en grendel parkeren in weekend).

Alternatief is dat u in overleg met uw werkgever een formulier invult waarin wordt verklaard dat er uitsluitend sprake is van zakelijk gebruik.

Afspraak met Belastingdienst over bestelauto

Als u wilt weten of uw afspraak voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u deze ook ter goedkeuring voorleggen aan de Belastingdienst. Het is verstandig om uw situatie vooraf met een fiscaal jurist te bespreken. De afspraak moet bij een centraal punt van de Belastingdienst worden neergelegd. 

  • Belastingdienst Doetinchem / Landelijk Coördinatiecentrum Auto, Antwoordnummer 367, 7600 VB Almelo.

Bron verbod privégebruik bestelauto

Voorbeeldafspraak geen privégebruik bestelauto.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte