Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
4 + 5 =

Elektrische auto en fiscus

De elektrische auto is in opkomst. In dit artikel, kort en bondig, een overzicht van de fiscale mogelijkheden en voordelen.

Plannen 2016 en 2017

In 2017 gaat de bijtelling voor hybride auto's van 4%/7% naar 22%. In 2016 wordt het tarief verhoogd tot 15%

Voordelen werknemer of particulier

Geen bijtelling

Als de auto zakelijk wordt gekocht, krijgt u geen bijtelling voor het privégebruik. Door deze fiscale maatregel is het voor werknemers interessant om te kiezen voor een elektrische auto van de zaak. De maatregel duurt tot en met 2014, of de maatregel daarna wordt voortgezet is nog niet bekend.

Geen BPM

Er wordt tot en met 2018 geen BPM berekend over de aankoop van de elektrische auto. Naar verwachting komt er daarna ook geen BPM meer over de aankoop, dan zou namelijk de kilometerheffing worden ingevoerd.

Geen motorrijtuigenbelasting

Als u een elektrische auto rijdt, hoeft u geen motorrijtuigenbelasting te betalen. In sommige gevallen moet u nog wel iets betalen, dit zal afhangen van de specificatie van uw elektrische auto (de CO2 uitstoot).

Voordelen werkgever

De werkgever heeft diverse voordelen bij een auto van de zaak:

  1. lagere brandstofkosten;
  2. geen BPM bij aankoop van de auto;
  3. willekeurige afschrijving van de aankoopwaarde in 2 jaar;
  4. kleinschaligheidsinvesteringsaftrek: dit zal een extra aftrekpost van ongeveer 20% van de aankoopwaarde kunnen opleveren;
  5. geen of beperkte motorrijtuigenbelasting;
  6. VAMIL regeling en Milieu-investeringsaftrek: voor sommige elektrische auto's geldt nog een extra voordeel, de VAMIL regeling, laat u hierover adviseren.

meer informatie over Elektrische auto en fiscus

Samengevat:

>
>
>
>